luni, 6 decembrie 2010

Miniexpeditie in muntii Rarau si Giumalau (1)

N-am mai publicat nimic de prea multa vreme. Din nefericire timpul disponibil si pentru astfel de activitati este foarte redus, aproape deloc. Astazi va voi prezenta o miniexpeditie de la inceputul lui septembrie pe care am facut-o in muntii Rarau si Giumalau. Programata intr-un weekend, cu plecarea de vineri, 3 septembrie, si intoarcerea duminica seara pe 5 septembrie, cu doua zile de mers pe munte. Pina la urma a fost doar o zi pe munte, 13,5 ore de mers epuizante, in care am cuprins si Giumalaul si Raraul. Ziua de duminica, ghidul nostru, domnul profesor Puscarciuc, o rezumase pentru o incursiune in Pietrosul Bistritei. Cum oboseala de sambata s-a simtit duminica, n-am mai mers decit spre casa. Nu acelasi lucru l-a facut si domn profesor care si-a urmat planul dinainte stabilit. Ne-am cazat la pensiunea Roua Diminetii, care se afla la aprox. 10 km de Vatra Dornei, undeva pe malul Bistritei la intretaierea drumului principal DN 17 BE Piatra Neamt cu o serie de drumuri forestiere locale (Gheorghiteni, Rusca 1 si Rusca 2). Participanti la relaxare:13 persoane.
Iata mai jos o parte din participanti, foarte entuziasti la inceputul zilei.
Se vad Pietrele Doamnei in departare. Va trebui sa trecem pe la ele, dar pina atunci mai este cale lunga...
Intram deja in "paine"...
Un mic popas dupa un urcus de incalzire...
Pe un picior de plai...
Pe linga linia de brazi, pina sus, va trebui sa urcam. A fost o alta incercare care ne-a facut sa transpiram abundent. Peisajul ca ni s-a revelat a meritat tot efortul.
La un popas linga o stina ne-au intimpinat niste frumosi si blanzi caini ciobanesti. Diana nu a pierdut ocazia de a se imprieteni cu unul din ei in timp ce alte persoane din grup tremurau de teama.
Un nou urcus, despre care aminteam mai sus.
Un nou picior de plai...
Iar urcus...
Popii Raraului...
Pietrele Doamnei si Piatra Zimbrului
Varful Rarau
Cararuie care suie...
Si iata-ne si linga Pietrele Doamnei
Pietrele Doamnei vazute din cealalta parte, de pe drumul catre Muntii Giumalau.
Undeva, linga radacina unui brad batrin am gasit doi hribi uriasi. Avea peste 1 kg bucata. Din ei aveam sa preparam o gustoasa omleto-tocanita cu care ne-am delectat duminica dimineata.

Continuarea drumetiei in urmatorul post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu